Ish-agjenti i UDB-së: Eliminonim njerëz dhe fajin ua linim shqiptarëve

Shpërndaje

Dëshmia e një ish-agjenti të UDB-së është publikuar nga mediat kosovare. Kryetari i Partisë Republikane në Serbi, Nikola Sanduleviq, ka regjistruar rrëfimin e ish-agjentit të UDB-së për disa krime ku ai ishte “kontraktuar” për t’i kryer.

Në një emisionin në RTV Dukagjini, është transmetuar dëshmia e ish-agjentit të UDB-së i cili tregon se çfarë metoda ka përdoruar Serbia për të vr*arë njerëz e më pas për t’iu lënë fajësinë shqiptarëve.

Agjenti i UDB-së tregon si ishte thirrur për ta eliminuar fizikisht kryetarin e sindikatës së policëve, pasi 25,000 pjesëtarë policie ishin ngritur në protestë dhe kërkonin pagat e tyre.

Ai thotë se personi që duhej eliminuar kishte dokumente të rëndësishme dhe me publikimin e tyre do të rrëzonte zyrtarë të lartë.

Ish-agjenti tregon se drejtorin e UDB-së e kishte pasur në shkollë dhe bashkë më te kanë shërbyer në sigurim prandaj ai e kishte përzgjedhur për të kryer vr*asjen.

Ai thotë se ishin bërë të gjitha përgatitjet për të kryer vr*asjen, por se ai zgjodhi drejtësinë dhe nuk e kreu vr*asjen. Ish-agjenti rrëfeu se i kanë thënë se duhet vr*arë kryesindikalisti sepse i pengon shtetit. Ai deklaroi se është ftuar në Kapaonik dhe plani ishte për të vr*arë policin sa më afër Kosovës e që më pas të lihet faji te shqiptarët.