Remzi Mehmedi: Aleanca për Shqiptarët propozon modelin me tetë (8-të) njësi zgjedhore me lista të hapura

Shpërndaje

Në debatin në ,,Rruga Drejt” me Arta Tahirin ku u debatua për kodin zgjedhorë në panel me përfaqsues nga BDI -Tahir Hani,nga Aleanca për Shqiptarët Remzi Mehmedi dhe Lëvizja Besa Arijanit Hoxha.

Remzi Mehmedi nga Aleanca për Shqiptarët duke folur për temën në fjalë tha: Aleanca për Shqiptarët ka analizuar të gjitha modelet e mundshme dhe kemi arritë në përfundim se modeli zgjedhorë proporcinal me 8-të njësi zgjedhore është më i përshtatshëm,më i drejtë dhe modeli që i jepë mundësi përfaqsimi maksimal të qytetarëve edhe në aspekt etnik edhe në aspekt rajonal.

Prandaj ne kemi dal me këtë propozim për të cilin kemi shumë argumente se ky është modeli më i mirë i mundshëm që i përshtatet rrethanave dhe specifikave të vendit tonë.

Debati LIVE