Nuk qeveriset me ‘mend’ t’Ramushit!

Shpërndaje

Shkruan: Kimete Berisha

Nuk qeveriset me ‘mend’ t’Ramushit.

Taksa ishte ide e Ramushit.

Veç Ramushi ‘e di’ çka ka dashur të bëjë me taksën.

Prandaj, të heqësh dorë nga një ide që s’është ‘e jotja’, a ka më lehtë.

Taksa në dorën e qeverisë Kurti është një ‘peshqesh’ nga qeveria Haradinaj.

Të kesh në dorë një ‘vendim’ që s’është ‘i joti’ për ta ‘shitur shtrenjë’ atë vendim, si kompromis, a ka më fat.

Sepse, Ty nuk po të bjen m’i shkel premtimin tënd, por premtimin e ‘huaj’.

Të dukesh se për hir të Amerikës po lëshon ‘pe’ për taksën, po sakrifikon dhe po jep diçka që nuk ishte vendim dhe ‘idea’ jote, është fat i madh.

Se ty po të bjen me ‘rifitu’ simpatinë amerikane me ‘djersë’ t’Ramushit.

– Taksa ishte e domosdoshme për të kaluarën.
– Heqja e taksës është e domosdoshme për të tashmen.

P.S. Reciprociteti është proces, heqja e taksës është ‘hyrje’ në proces.

Hiqe, shlirë.

Se taksën si ‘armë’ mund ta kthesh kur të duash. Nëse hiqet sot, s’do të thotë se nuk ‘kthehet’ nesër. Kryesore ekziston si ‘mundësi’.