Ekskluzive / Anketa e IRI-t, BESA prin në zonën 6

Shpërndaje

Inistituti Amerikan IRI, ka publikuar një anketë të partive politike, ku shihet se LSDM-ja dhe BESA do të formojnë të vetëm qeverinë e ardhshme, sipas numrave të këtij instituti. Në këtë anketë shihet një ngritje shumë e madhe e Lëvizjes BESA dhe liderit të saj Bilall Kasami, ku nga viti i kaluar rejtingu i tij si lider ishte 1%, tash ka shkuar në 4%.

Ajo që vlen të theksohet është se në zonën 6 prin Lëvizja BESA si parti e parë me rejting në këtë zonë zgjedhore:

Ja statistikat:

IRI – ZONA 6

Bdi – 15%
Ash – 15%
BESA – 19%
Lsdm – 3%
Vmro – 6%
Pdsh – 3%