Kurti: Jasharajt janë UÇK-ja para UÇK-së

Shpërndaje

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në seancën solemne për shënimin e 22-vjetorit të Epopesë së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ka thënë se pa rezistencën, luftën dhe qëndresën e familjes Jashari nuk do të kishte UÇK. Për këtë, sipas tij kjo datë është e shënuar për historinë e Kosovës.

“Sot është datë e shënuar për historinë e vendit tonë. Adem Jashari ishte i destinuar të bënte historinë. Asnjëherë ata nuk u dorëzuan dhe asnjëherë nuk e kanë lëshuar Kosovën, ky ka qenë vendimi më i mirë për ta, por edhe për Kosovën. Veprimet e tyre të grupit armatosur ishin shpresë për Kosovën. Bërthama e ushtrisë ishte tek familja Jashari. Jasharajt janë UÇK-ja para UÇK-së. Pa rezistencën, qëndresën, luftën e tyre nuk do të kishte UÇK”, tha ai.

Postimi i plotë i Albin Kurtit në facebook: