Qeveria me dekret anulon zgjedhjet parlamentare

Shpërndaje

Në seancën e saj të 25-të dje, Qeveria miratoi dekret me fuqi ligjore për ndalim të të gjitha veprimeve për zhvillimin e zgjedhjeve dhe të gjitha çështjet që lidhen me procesin zgjedhor.

Ky vendim u mor nga Qeveria për shkak të shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme për të parandaluar në mënyrë efektive futjen dhe përhapjen e coronavirusit COVID-19, dhe për shkak se Kuvendi i Republikës së Maqedonisë e Veriut nuk thirret për të anuluar vendimin për shpërndarje.

Në rrethana të tilla, dhe për shkak të nevojës së nevojshme për të zbatuar me sukses masat për trajtimin e coronavirusit në vend, Qeveria miratoi dekret për të ndërprerë të gjitha veprimet për kryerjen e zgjedhjeve për deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilat ishin caktuar për 12 prill 2020.