Kurti: Ata që e rrënuan sistemin shëndetësor, nuk mjekoheshin në spitalin e shtetit, andaj nuk investuan!

Shpërndaje

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, së bashku me ministrat e qeverisë së Kosovës, ka zhvilluar takim, me Këshillin Kombëtar për Zhvillim Ekonomik, shkruan GazetaBlic.

Në këtë mbledhje, Kurti ka thënë se tashmë është e qartë se pandemia COVID-19 ka ndezur një krizë ekonomike në mbarë botën.Sipas Kurtit masat e marra për ta parandaluar dhe zvogëluar përhapjen e saj kanë ulur aktivitetet ekonomike në ekonominë reale.

Ai tutje tha se ata që me vite rrënuan sistemin shëndetësor, nuk shëroheshin te mjeku dhe spitali i shtetit, prandaj edhe nuk investuan në shëndetësinë publike.Shkrimi i plotë:Me qëllim rritjen e kapaciteteve dhe mekanizmave bashkëpunues ndërinstitucional, sot u mbajtë mbledhja e XI e Këshillit Kombëtar për Zhvillim Ekonomik, ku u mor vendimi për themelimin e grupit koordinues për trajtimin dhe adresimin e çështjeve ekonomike dhe problemeve që ka sektori privat, si rezultat i përballjes me pandeminë COVID-19.

Postimi i plotë i Albin Kurtit: