Thellohet skandali në Itali, doktori i njohur publikon të dhënat tronditëse: Shkaku i vdekshmërisë së lartë nuk është COVID-19, ja cili është gabimi fatal që u bë!

Shpërndaje

Pas studimit të detajuar të 50 autopsive në spitalin e Bergamos, doktor Giampaolo Palma ka dalë me një deklaratë të fortë që i hedh poshtë të gjitha studimet e deri më tanishme për koronavirusin dhe zbulon një skandal të madh në Itali.

Sipas doktor Palma-s shkaku kryesor i vdekshmërisë së lartë të COVID-19 është i sigurt dhe shprehet i bindur se ka ardhur si rezultat i një trajtimi mjekësor të gabuar.

Sipas tij intubimi është një hap i gabuar dhe shkatërrimtar, pasi para së gjithash duhet të sigurohet shpërndarja e trombit, sepse dëmtohet zemra dhe enët e gjakut.

Doktori shprehet se është mikrotromboza venoze, dhe jo pneumonia që përcakton fatalitetin e COVID-19.

“Të dashur miq, Nuk dua të dukem i tepërt, por besoj se sot, më në fund, shkaku i vdekshmërisë së Covid-19 është i sigurt. Përvoja ime njëzet vjeçare në Echocolordopplerrafia Vaskulare mbi më shumë se 200,000 pacientë me zemër dhe jo kardiak, më bën të konfirmoj atë që supozohej nga disa, por që nuk ishin të sigurt.

Sot kemi të dhënat e para. Pacientët shkojnë në Reanimim për Thromboembolizëm të Venusit të Përgjithësuar, veçanërisht Tromboembolizëm Pulmonar TEP. Nëse do të ndodhte kështu, ringjalljet dhe intubimet janë të padobishme sepse para së gjithash duhet të shpërndani trombin, ose më mirë të parandaloni këto tromboembolizma. Nëse ventiloni një mushkëri, ku gjaku nuk arrin, nuk është e nevojshme! Në fakt 9 nga 10 pacientë vdesin. Zotërinj, Covid19 para së gjithash dëmton enët, sistemin kardiovaskular dhe vetëm atëherë i arrin mushkëritë !!! Mikrotromboza venoze, jo pneumonia që përcakton fatalitetin! Dhe pse janë formuar trombet? Sepse inflamacioni, sipas tekstit shkollor, shkakton trombozë përmes një mekanizmi kompleks por mirë të njohur patofiziologjik. Atëherë? Ajo që letërsia shkencore, veçanërisht ajo kineze, tha deri në mes të marsit ishte që anti-inflamatorët të mos përdoren. Tani në Itali përdoren anti-inflamatorët dhe antibiotikët (si në ndikimet) dhe numri i të sëmurëve bie. Shumë vdekje, madje 40 vjeç, kishin një histori me temperaturë të lartë për 10-15 ditë që nuk trajtohej si duhet. Këtu inflamacioni ka shkatërruar gjithçka dhe ka përgatitur terrenin për formimin e trombit. Sepse problemi kryesor nuk është virusi, por reaksioni imunitar që shkatërron qelizat ku hyn virusi. Në të vërtetë në të gjitha departamentet COVID kurrë nuk kanë hyrë në pacientë me artrit reumatoid dhe kjo ndodh sepse ato janë në terapi kortizonike.

Kjo është arsyeja kryesore pse spitalet në Itali fillojnë të ulen dhe ajo po bëhet një sëmundje e shërueshme në shtëpi.

Duke u kujdesur mirë për të në shtëpi, ju shmangni jo vetëm shtrimin në spital, por edhe rrezikun trombotik.

Nuk ishte e lehtë të kuptohej pse shenjat e mikroembolizmit janë zbehur, madje edhe në sytë e një kardiologu ekokardiograf.

Duke krahasuar të dhënat e 50 pacientëve të parë midis atyre që marrin frymë keq dhe atyre që nuk marrin frymë, situata u shfaq shumë e qartë për të gjithë mjekët në Itali, nga kardiologët, radiologët, tek patologët anatomikë e deri tek kolegët në Kujdesin Intensiv.

Koha për t’i publikuar këto të dhëna dhe ne mund të fillojmë ta nxjerrim popullsinë nga karantina, jo menjëherë, por në një kohë më të shkurtër nga sa pritej.

Në SHBA ku ilaçet anti-inflamatore janë akoma të ndaluara, të dhënat tani janë më tragjike sesa në Itali. Janë ilaçe që kushtojnë disa euro, por që ndihmojnë në shpëtimin e shumë JETËVE. Këto janë ilaçet që ne bëjmë për të shkuar me pushime në Kenia dhe për të parandaluar malarinë të kuptojmë njëri-tjetrin.

Kjo dëshmi e vaskulitit me rezultate të tromboembolizmit pulmonar duket se konfirmohet nga protokollet e disa spitaleve të tjera:

al Saço jepni Clexane të gjithëve, me D-dimer parashikues: sa më i lartë të jetë, aq më pak pacienti do të përgjigjet.

Në San Gerardo të Monza Clexane dhe kortizon, në Sant’Orsola në Bologna Clexane për të gjithë + protokollin e ndarë me mjekët e familjes që përshkruajnë Plaquenil për të gjitha produktet. monosimptomatik në shtëpi.

Të paprekura me një sqarim mbi anti-inflamatorët: nuk duhet të përdoren ilaçe anti-inflamatore si Brufen, naproxen, aspirinë që frenojnë cox1 si dhe Cox 2,, ndërsa celecoxib (një frenues selektiv i Cox 2) duket se jep rezultate të mira, duhet të presim ende rezultatin e studimeve, përkundrazi kjo analizë thekson nevojën për të përdorur një heparinë në fazat e ndërmjetme të sëmundjes (fillimi i kollës dhe para vështirësive në frymëmarrje) pesha e ulët molekulare në doza të larta … (Clexane 8,000 IU / ditë). Unë shmang (për të mos e bërë ekspozitën shumë të rëndë, dhe sepse teksti është tepër mjekësor) për të raportuar një dëshmi interesante të një patologu anatomik: thjesht mendoni se “Papa Gjoni XXIII” i Bergamos kryente 50 autopsi dhe “Sack “Nga Milano 20 (ai italian është rasti më i lartë në botë, kinezët kanë bërë vetëm 3 dhe” minimalisht invazivë “). Çdo gjë që del, duket se konfirmon plotësisht informacionin e mësipërm. Me pak fjalë, theksoj se dalja përcaktohet nga një DIC (për jo-mjekët, Koagulimi Intravaskular Disseminated) i shkaktuar nga virusi. Pra, pneumonia intersticiale nuk do të kishte asnjë lidhje me të, do të kishte qenë vetëm një gabim diagnostik: ne dyfishuam numrin e vendeve të ringjalljes, me shpenzime të tepruara, ndoshta të panevojshme. Në mbikëqyrje, më duhet të rimendoj të gjithë ata kraharorë Rx që kemi komentuar rreth një muaj më parë: ato pamje që interpretoheshin si pneumoni intersticionale në të vërtetë mund të ishin plotësisht në përputhje me një SHKOLLIM DISSEMINUAR INTRAVASCULAR.

Në fund të fundit deri para një muaji askush nuk dinte asgjë në lidhje me këtë virus, madje as virologët “më të famshëm” si ata që keni parë në TV nga Florida në Francë në Kinë. Tragjedia që ka prekur Italinë dhe që ka parë afro 20 mijë vdekje përfshirë shumë mjekë në terren, ka nënkuptuar që Shkolla Mjekësore Italiane është në rrugën e duhur, rrugën drejt shpëtimit përfundimtar dhe kthimin në jetën normale për të gjithë ”./sot.com.al