“U tha u bë”, Gjuha shqipe në Danimark, por jo edhe në Maqedoni!!!

Shpërndaje

Danimarka, më sakt Ministria e Shëndetsisë së Danimarkës ka fillur që njoftimet lidhur me pandeminë ti bëjë edhe në gjuhën shqipe, por çka ndodhë në Maqedoninë e Veriut ku kjo çështje është e rregulluar edhe me ligj të posaçëm, por që kjo e drejtë ju mohohet shqiptarëve edhe pse ata përbëjnë 1/3 e popullatës dhe ka ligj për përdorim të gjuhëve.

Ja njoftimin nga ministria e Shëndetësisë në Danimark: https://mino.dk/covid19/shqip/?fbclid=IwAR3bcSL3Zw6pyddgKGNxtm5b4C9zaXvY9hpdQKPSCv9sVuuqaWdbaPoeaGc

Ja çka ndodhi sot në Strugë ku shumë shqiptarë të kthyer nga Austria po qëndrojnë në karantinë shtetrore në Hotelin Drin në Strugë.

Kliko Lajmin:

Shqiptari nga ballkoni i hotelit: “Qeveria na ka sjellë dokumenta veç në gjuhën maqedone, ku është gjuha SHQIPE?!”