ASH: BDl shfrytëzon pandeminë Kovid- 19 si instrument për fushatë parazgjedhore!

Shpërndaje

Nuk është hera e parë që zyrtarë të BDl-së si ato të nivelit lokal dhe qendror keqpërdorin situatën me pandeminë Kovid -19 për interesa të tyre partiake.

Ministrat e BDl-së, siç ishte rasti i atij të ekonomisë Kreshnik Bekteshi, promovoi masat ekonomike nga selia e BDl-së, duke promovuar projekte me paratë e taksapaguesve të këtij vendi. Të njëjtin veprim e bëri edhe zv/ministrja e Financave, Shiret Elezi.

Këtë praktikë abuzuese, me shëndetin publik të qytetareve e praktikojnë edhe krerët e komunave që udhëhiqen nga BDI, shpesh herë duke përzgjedhur ose selinë e BDl-së ose prapaskenën e saj duke harruar se ata si kryetar komunash duhet të jenë në interes të të gjithë qytetarëve dhe jo votuesve të tyre dhe militantëve partiak.

Kryetarët e Komunës së Dibrës, Hekuran Duka, dhe ai i Çairit, Visar Ganiu defiluan para logos së tyre të BDl-së duke na bërë të kuptojmë se logoja e tyre partiake edhe në kohë pandemie është më e rëndësishme se shëndeti dhe jeta e qytetarëve tanë.

Kërkojmë nga Komisioni Antikorrupsion që sa më parë të reagojë për sjelljen e pahijshme të zyrtarëve të BDl-së që pozitat e tyre institucionale i vënë në shërbim të rejtingjeve të tyre dhe në dispozicionin të përfitimit politik.

Aleanca për Shqiptarët