Këto janë tre mënyrat se si BE do ta ndihmon RMV-në

Shpërndaje

Në emisionin “EU Click”, ambasadori i Bashkimit Evropian, Samuel Zhbogar ka treguar tre mënyrat se si Bashkimi Evropian do ta ndihmojë Maqedoninë e Veriut në ballafaqimin e krizës së shkaktuar nga pandemia me virusin Kovid-19.

“Dua të them se në këtë krizë Bashkimi Evropian u dëshmua si aleati dhe partneri juaj më i madh, sepse kështu duhet të jetë. Ne po ju ndihmojmë në mënyrë shumëdimensionale, nëse mund të shprehem kështu. Së pari ju ndihmojmë të merreni me virusin, ta parandaloni atë. Së dyti, ndihmojmë me pasojat ekonomike të kësaj krize dhe së treti gjithashtu do të ndihmojmë me problemet fiskale që po shfaqen në buxhetin tuaj”, tha Zhbogar.