Mjekët: Mos shkoni në deti, koronavirusi do të pësojë mutacion gjatë verës

Shpërndaje

Virusi korona nën rrezatimin e rrezeve ultravjollcë me siguri do të pësojë mutacion gjatë vetës, kështu që të shkosh në det është një rrezik i madh, paralajmërojnë disa mjekë.

Sipas tyre virusi vdekjeprurës është hulumtuar mjaftueshëm dhe ende nuk dihet se si do të sillet gjatë vapës së verës.

Ekziston një mundësi e shkëlqyeshme për të ndryshuar formën, për të dobësuar veprimin e tij ose gjithashtu mund ta forcojë atë. Një problem edhe më i madh, thonë ekspertët, është se është e mundur që të shfaqen simptoma të reja, të ndryshme të sëmundjes, dhe kjo do të lehtësonte përhapjen e saj.

“Ne nuk e dimë se si do të vazhdojë të përhapet ky virus në vendet e tjera, ose kur të gjitha vendet do të jenë në gjendje ta zhdukin atë deri në fund. Ne nuk kemi një pasqyrë të plotë dhe realiste të epidemisë së koronës në Evropë dhe në botë, as në vendpushimet e famshme ku njerëzit kryesisht shkojnë. Nuk përjashtohet mundësia që virusi të pësojë mutacion nën temperatura të larta, kështu që mund të ndodhë që epidemia të shpërthejë përsëri, për shembull, ju jeni në det në Greqi, Mal të Zi, Turqi … Për shkak të dhjetë ditëve të pushimeve verore në det, ju rrezikoni të infektoheni dhe të rrezikoni shëndetin tuaj”, paralajmërojnë ata.