Në 21 vjetorin e zhdukjes së Ukshin Hotit, djali i tij Andini me dedikim emocionues

Shpërndaje

Sot bëhen 21 vjet nga zhdukja e veprimtarit Ukshin Hoti. E me këtë rast, djali i tij Andini që ishte deputet nga radhët e PDK-së, ka publikuar një foto kur ai ishte foshnje në prehër të babait të tij.

Andini, me një dedikim emocionues në Facebook, ka thënë se nuk arriti të marrë përkujdesin prindëror, por jo me fajin e të atit. Ndërsa thotë se ndihet krenar që i la si trashëgimi respektin e popullit.

Postimi i plotë i Hotit:

“Shokë, shihemi në Kosovën e lirë”

Ukshin Hoti, 16 maj 1999, Dubravë!

Sot bëhen 21 vite apo 7670 ditë që nga zhdukja me forcë e babit nga Bu*rgu i Dubraves!

Edhe nëse dikush do t’donte t’na zbeh forcen për mbajtjen e shpresës që një ditë do t’dihet fati i tij, e kan gabim! Ajo shpresë nuk do t’shuhet sa t’kemi jetë.

Nuk më le pasuri si trashegimi, dhe e di unë se si jam rrit, por më le diçka që as parja e krejt botes nuk e blen, më le pasurinë më të madhe të njeriut: Respektin, Nderin dhe Krenarinë!

As kujdesin prindëror nuk e mora prej teje, natyrisht jo me faj tëndin, por sepse grillat e bu*rgut ta pamundësuan, por më le diçka të madhe: Respektin e popullit.

FALEMINDERIT!”, ka shkruar Andini.

Veprimtari i Lëvizjes Kombëtare, profesori Ukshin Hoti, për aktivitetin e tij atdhetar ishte arrestuar disa herë nga regjimi serb i Titos dhe i Milosheviqit. Për herë të fundit ishte arrestuar në vitin 1994 nga policia serbe me akuzën e ushtrimit të veprimtarisë armiqësore kundra Jugosllavisë dhe për pjesëmarrjen e tij në lëvizjen për Republikën e Kosovës, me ç’ rast ishte dënuar 5 vjet bu*rg.

Më 16 Maj të vitit 1999 pas lirimit dhe pas daljes nga qelia e Bu*rgut të Dubravës, Ukshin Hoti zhduket nga polica serbe pa lënë gjurmë.

Shokët e bu*rgut, ata që kanë shpëtuar nga masakra e Dubravës, disa ditë më vonë, kanë treguar se Ukshini ishte liruar nga bu*rgu më 16 maj, ditën e diel, ditë që nuk praktikohej lirimi i të bu*rgosurve.

Prej asaj kohe e deri tani, veprimtari i madh i çështjes kombëtare shqiptare, magjistri, filozofi, shkrimtari, publicisti, atdhetari i përkushtuar, Ukshin Hoti edhe sot e kësaj dite konsiderohet ende i zhdukur.