Vjosa Osmani: Për raportet e mija me Albin Kurtin e dinë edhe zogjtë e malit

Shpërndaje

Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani, ka thënë se të flitet tani për vendimin e Gjykatës Kushtetuese për mandatarin e LDK-së, është hipotetike.
Osmani pas mbledhjes së Kryesisë tha se beson në integritetin profesional të gjyqtarëve të kësaj Gjykate.

“Unë nuk mund të paragjykoj se cili do të jetë aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese. Shpresoj në integritetin profesional të gjyqtarëve që pastaj të shohim se çka do të ndërmerret pas atij aktgjykimi. Për momentin është situatë hipotetike”.

Osmani foli edhe për raportet me presidentin Hashim Thaçi për të cilin tha se kanë mospajtime të thella si shkak i kequdhëheqjes së tij.

Ndërsa sa i përket raportit me kryeministrin Albin Kurti, Osmani tha se “këtë e dinë edhe zogjtë e malit”.

“Bashkëpunimi me kryeministrin është i domosdoshëm dhe i mirë”.“Nuk ka pasur ndonjë kërkesë nga presidenti qe të takohemi e të bashkëpunojmë për ndonjë vendim e as për çështje nacionale. Kam mospajtime të thella më mënyrën se si e udhëheq vendin. Kam qëndrime të përbashkëta me kryeministrin – këtë e dinë edhe zogjtë e malit”, u shpreh Osmani.

Osmani foli edhe për rrënimin e teatrit në Tiranë, për të cilin tha se nuk dëshiron të ndërhyjë, por si dashamire e kulturës tha se ndjen keqardhje, raporton EO.

“Nuk parapëlqej të përzihem në çështjet e shteteve tjera, i kam parë me shqetësim. Si dashamire e artit dhe kulturës shprehi keqardhje për gjithë ata që i ka prekur rrënimi i ndërtesës”, tha ajo.