Zaev: Pres që Bullgaria të jetë një vend mik, për problemet shtesë do gjejmë zgjidhje

Shpërndaje

Kreu i LSDM-së Zoran Zaev hedh poshtë akuzat e kreut të VMRO- DPMNE- së Mickovski se bizneset po pësojnë dëme të mëdha.

Ai paralajmëron masa të reja ekonomike, të cilat sipas tij janë në funksion të rritjes së konsumit në sektorin privat dhe publik dhe për zbutjen e pasojave nga pandemija COVID19. Sipas Zaev qeveria e udhëhequr nga partia e tij është e gatshme për tu ballafaquar me krizën globale të ndikuar nga pandemia.

“Masat e ndërmara me kohë në përballjen me krizën duke I dhënë jetë ekonomisë janë mençuria e vendimeve të komisioneve shëndetësore, shtabeve të krizës dhe qeverisë. Kishte ndihmesë adekuate me kohë për 30 mijë ndërmarrje, qytetarët I shfrytëzojnë dhe të njëjtat do të ndihmojnë. Rezultat për këtë janë 8 mijë e 160 të papunët e jo 140 mijë ashtu siç thot opozita. Rezultatet janë të dukshme gjithandej. Atë që flet mickovski janë të dhëna statsitikore dhe flet sikurse asgjë nuk ka ndodhur në vend sikurse s’ka kurfarë krize.” – është shprehur Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev.

– Unë gjithashtu pres që pala bullgare të vazhdojë të kultivojë marrëdhënie miqësore me vendin tonë, popujt tanë janë të afërt dhe miqësorë, qeveritë janë afërta, të gjitha subjektet politike punojnë ngushtë së bashku dhe besoj se në të ardhmen do të vazhdojmë të bashkëpunojmë. E qartë për mua se ne po qëndrojmë në kapitujt historikë, katër prej të cilave i kemi mbyllur – Mbreti Samuel, Cyril and Methodius, Clement dhe Naum. Është botuar gjithashtu në frymën e historisë së përbashkët të së kaluarës. Unë besoj se çështja e Goce Delçevit do të zgjidhet në frymën e historisë së përbashkët, ku të dy popujt, si maqedonas ashtu edhe bullgarë, do të mbeten popuj krenarë. Këtu nuk duhet të ketë asnjë dilemë, tha kreu i LSDM-së, duke iu përgjigjur pyetjeve në një konferencë për shtyp.