Alimi: Të gjithë në këmbë për ta realizuar ëndrrën për kryeministër shqiptar?!

Shpërndaje

Shkruan: Dervish Alimi

1. Familjet shqiptare te bëjnë me shume fëmijë si moti për ta ngritur dhe përmbysur diferencën demografike!

2. Te gjithë gurbetqaret tanë bashke me nipër e stërnipër te kthehen ne vendlindje, për ta investuar kapitalin e tyre ekonomik te grumbulluar nder vite e dekada, ne shërbim te fuqizimit ekonomik te vendit!

3. E gjithë administrata politike dhe profesionale te avancohet ne detyre sipas kualifikimit dhe përvojës profesionale ne Entin statistikor, MPB dhe Shërbimin e Gjendjes Civile, për ta numëruar drejt dhe mbrojtur fuqishëm numërimin e popullsisë banuese, dhe

4. Kur ta rrisim përqindjen demografike minimum deri me 40%, edhe mund te pretendojmë ta kemi kryeministrin shqiptar se paku me rrotacion.

Deri atëherë, pafshim ‘ëndrra te bukura’ ashtu siç e bëjmë ‘gjumin e ëmbël” ne kolltuqet e qeverise!