Bela: Kur e pyet popullin pse jo, do të thotë se populli veçmë ka vendosur “JO”

Shpërndaje

1. T’i drejtohesh popullit me ‘pse jo’ do të thot se populli veçmë ka vendosur “jo”.

Prandaj edhe pyesin pse?

Bëhen sikur nuk e dijnë…

2. Megjithatë Lazim Destani s’qenka bir i Ilindenit!

U thash që ky popull nuk i han forat e juaja!

3. Një mesazh për profilat fallco;

Shqiptarët janë trima, nga guximi e thonë të vërtetën dhe këtë e besoj sepse ashtu jam edhe unë.

Shtrëngone zuzën dhe kritikone liderin që ua shan më të shtrenjtat nëna; gruan e babit tuaj, motrën e dajës tuaj.

Bëhuni shqiptar me dinjitet e kurriz dhe jo servilë, sepse nuk e ka zakon shqiptari me u fsheh!!!

4. Pushteti të deh

Nëse ke qenë egoist, pushteti të bën altruist. Nëse ke qenë frikacak, pushteti të bën trim. Nëse ke qenë i mirë, pushteti të bën të keq. Nëse ke qenë i butë, pushteti të bën të ashpër. Nëse ke qenë me moral të mirë, pushteti ta prish moralin.

Nëse ke qenë i besueshëm, pushteti të bën të pabesueshëm, etj.

Gjitha këto janë pjesë të transformimit që me të drejtë ose jo, politikani u nënshtrohet dhe i realizon. Janë çështje karakteri se si kalon nëpër këto valë. Varet edhe nga individualizmi i tij, i ndërtimit të tij si politikan se a do t’i hidhet riparimit dhe korrigjimit ose të mbetet fatalist ku beteja e tij me moralin bëhet e një humbje e pashmangshme.

Zakonisht politikani i mençur ofron vullnet të mirë dhe optimizëm prandaj betejën e tij e bën publike në mënyrë që të informon popullin/sovranin. Kjo qasje atij i mundëson edhe të informohet nga ata për kërkesat që burojnë nga vet populli, aty ku buron edhe forca e tij…

Ka edhe nga ata që heshtin. Ata që heshtin, nuk heshtin për përkushtim ndaj diçkaje madhore. Përkundrazi! Heshtin nga dinakëria, frika, tjetërsimi e konformizmi. Pse jo edhe nga kapja. Janë njerëz me shpirt të vogël me sherr të madh sidomos kur nëpërkëmbin fatet e të dobtëve…

Zot na ruaj !