Nga 151 të vd.ekur në Maqedoninë e Veriut, 76% kanë pasur sëmundje tjetër përpos Kovid-19

Shpërndaje

Të dhënat e Institutit për Shëndet Publik tregojnë se nga 151 raste të vd*ekjes të regjistruar nga Kovid-19, tek 115, ose 76,2 për qind kanë pasur edhe sëmundje tjera. Koronavirusi është më vd*ekjeprurës tek pacientët më të moshuar.

“Nga rastet e vd*ekjes të regjistruar, pjesa më e madhe janë të moshës mbi 60 vjeçare. Janë regjistruar 102 raste të vd*ekjes tek personat të gjinisë mashkullore dhe 49 tek personat e gjinisë femërore”, thuhet në Raportin.

Nëntë nga të sëmurit kanë humbur jetën në shtëpi, ndërsa të tjerët në spital. /SHENJA/