PDK e Vetëvendosje thonë se nuk do të votojnë për ratifikimin e marrëveshjeve ndërkombëtare

Shpërndaje

Ka filluar vazhdimi i seancës së kaluar plenare e në të cilën kanë mbetur për të ratifikuar disa marrëveshje ndërkombëtare në mes të Kosovës dhe institucioneve ndërkombëtare.

Hekuran Murati në emër të grupit parlamentar të Vetëvendosjes ka thënë se partia e tij nuk do të marrë pjesë në votimin e ratifikimin e Marrëveshjes për financim ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Asociacionit Ndërkombëtar për Zhvillim për Projektin e Fuqizimit të Sektorit Financiar.

Kjo pasi që sipas tij, kjo qeveri është ilegale dhe rrjedhimisht ka bërë që në mes të pandemisë të shkarkohet qeveria Kurti.

Poashtu edhe nga Partia Demokratike e Kosovës, shefi i grupit parlamentar të kësaj partie, Memli Krasniqi ka thënë se PDK-ja nuk i voton këto marrëveshje.