Po i lani flokët më shumë se duhet/ Ja sa herë në javë duhet të shkumëzoni…

Shpërndaje

Qe dilema te marre fund pergjithmone, sa here duhen lare floket?

Dilema me e madhe qe ka nisur prej vitesh per larjen e flokeve eshte qe duhen lar me shpesh apo me rralle? Sa here duhet t’i lajme floket ne jave konkretisht?

Por Hapers Bazaar ka biseduar me ekspertet dhe do te na tregoje se cfare duhet te bejme. Si fillim gjeja e pare qe ne duhet te zbulojne eshte lloji i flokut qe kemi dhe me pas se sa here ne jave duhet t’i lajme. Si lekura e fytyres edhe llojet e flokeve jane te ndryshme. Ndaj si kremrat , edhe shampot jane te ndryshme dhe duhen perdorur ne varesi te flokut qe kemi.

Testi i fijes

Qe te beni kete test merrni nje fije floku dhe vendoseni mes gishtave tuaj. Nese nuk e ndjen fijen fare do te thote qe ke floke te imet ; nese e ndjen te mesem dhe nese te rendon do te thote qe keni floke te trashe.

Testi per gjendjen

Per kete test gjithashtu do ju duhet te merrni serish nje fije dhe zgjate permes gishterinjve. Nese fija do te keputet menjehere ke floke me elasticitet te ulet dhe jo shume te shendetshem.

Nese fija do te tendoset ne 50% te gjatesise origjinale te flokut atehere keni floke te shendetshem.

Keshillat e ekspertit per floke te imet

Personat te cilat kane floke te imet e kane shume te yndyrshme per arsye se ne koken e tyre ata kane shume gjendra vaj. Nese keni floke te imet dhe te yndyrshem mund ti lani edhe cdo dite. Por,kujdes! Zgjidhni shampon e pershtatshme dhe floku te thahet plotesisht.

Keshilla per floke te mesem

Njerezit me floke te mesem ideale do ishte t’i lanin nje dite po, nje dite jo. Ndersa per shampon duhet te keshilloheni serish me ekspertet. Nese keni floke te trashe larja dy here ne jave do ishte e mjaftueshme .

Por duhet te keni kujdes me gjatesine e flokut tuaj. Nese keni floke te gjate probemi eshte tek majat ndaj aty perdorni zbutesin e duhur sepse floket e gjate ne rrenje jane ne gjendje shume te mire.

Por nese i lajme me pak sec duhet,cfare do te ndodhi?

Ashtu si ju ndodh edhe me fytyren , do te keni kruajtje dhe acarim. Gjate krehjes se flokeve duhet te keni kujdesin me te madh. Kur duhet t’i krehi floket te thate apo te njome?

Kur floku eshte i njome ai eshte me delikat dhe do te keputet shume me shpejte. Ndaj,kujdes!