Prof. Alimi: Urime BDl për ditëlindjen e “pjekurisë”

Shpërndaje

Nga, Prof. Dervish Alimi

Urime BDl per ditelindjen e “pjekurisë”

se saj politike dhe per ” vetedijesimin e pritur” te saj per nevojen e ngritjes kualitative te kerkeses dhe kushtit politik shqiptar ne RMV…

Te shpresojme qe edhe ky kusht politik te mos perfundoje ne koshin e shakave dhe talljeve te deritashme me intelektin popullor, si me premtimet e tipit te “Koncensualitetit” te munguar, te Doktrines se parealizuar te barazise se plote politike te gjuheve zyrtare (me cka definitivisht do te kurorezohej Marreveshja e Ohrit!?), pastaj me huazimin te parimit te Badinterit bashkeqyetareve tane per qellim te “sigurimit” te mbivotimit te tyre gjegjesisht bllokimin e ketij parimi.

Te shpresojme qe me ne fund ajo e arriti moshen e pjekurise dhe deri diku edhe mund t’i falen deshtimet e saj te deri tanishme femijerore…

Mbetemi sinqerisht me lutjet qe kete here ajo te jete me te vertete serioze ne veprimtarine e saj politike dhe te mos na deshperoje si deri tani me “floskula te zbrazeta teorike pa asnje mbeshtetje dhe zbatueshmeri praktike”…!

Inshallah edhe ky sihariq per pjekurine e saj politike nuk na rezulton si nje nder perrallat e saj te rradhes per femije.

Sepse tani femijet qe i degjonin keto perralla jane te “rritur” dhe nuk besojne me ne premtime boshe, pasi qe i jetojne per dite pasojat e deshtimit te politikave te saj infantile dhe jo serioze.. .!