Qeveria kërkon gjendje të jashtëzakonshme 7 ditëshe

Shpërndaje

Qeveria kërkon që Presidenti të shpallë gjendje të jashtëzakonshme nga 15 qershori deri më 22 qershor. Ky propozim u miratua sonte në një mbledhje të shpejtë të qeverisë.

Kërkesa e Qeverisë për gjendje të jashtëzakonshme vjen pas marrëveshjes së Zaevit dhe Mickoskit që zgjedhjet të mbahen më 15 korrik, të mërkurën, për të cilën duhet ndryshim i kodit zgjedhor. Qeveria planifikon që ta miratojë me dekret me fuqi ligjore.