Vuçiq: Ne do të kemi forcën t’i themi “jo” asaj që është në kundërshtim me interesat kombëtare të Serbisë

Shpërndaje

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, thotë se Rezoluta 1244 ka të mirat dhe të këqijat e saj, por që Serbia nuk ka argument më të mirë se sa në negociatat me Prishtinën.
Ai sqaroi për gazetarët në Nish se ka gjëra në atë akt të Kombeve të Bashkuara, të cilat Serbia mund t’i mbajë, por kundërshtarët gjithashtu kanë diçka për t’i mbajtur.

“Ne jemi të gatshëm të flasim, por ultimatume nga Prishtina, të cilat i dëgjoni çdo ditë se kushti i vetëm është njohja e Kosovës nga Serbia ose të keni dëshira të tjera dhe pretendime territoriale, thjesht buzëqeshni me kaq sepse nuk mund të tregoni arrogancë ndaj vendeve të mëdha,” tha ai. është Vuçiç.
Ai shtoi se ishte keqardhje që Serbia nuk mund të mbronte më shumë jetë më herët, raporton B92.

“Por ne do të kemi gjithmonë forcën t’i themi jo atyre që janë kundër interesave tona kombëtare, me shpresën se do të kemi diçka për t’i thënë po,” tha Vuçiç.

“Nuk do të jetë një luftë e lehtë në muajt e ardhshëm,” tha ai.