Zaev: A ju premtojnë partitë BE dhe NATO? Nuk munden, është punë e kryer

Shpërndaje

Përmes një procesi transparent, ne kemi hyrë për të zgjidhur çështjet më të ngutshme, ndërsa rreth 30 vjet janë llogaritur me vlerësimin politik. Ne jemi pajtuar me problemin, ne e kemi zgjidhur atë dhe kemi hapur frontin për zhvillimin e vendit dhe kemi lënë një perspektivë për brezat e ardhshëm, tha udhëheqësi i LSDM-së Zoran Zaev sonte nga Ohri.

“Ne kemi marrë një zgjidhje të drejtë si me Bullgarinë ashtu edhe me Greqinë. Dhe kjo është arsyeja pse ju duhet të jeni krenar, sepse ne nuk jemi Tunguzia e Veriut sot. Ne jemi Maqedonia Veriore, dhe vetëm ne jemi Maqedonia në të cilën gjuha maqedonase njihet nga e gjithë bota. Ne kemi një kartë identiteti në Kombet e Bashkuara. Kemi një certifikatë prone, jemi të regjistruar në vendet në botë, sepse para kësaj ne ishim IRJM për të gjithë. Ne nuk e dinim se kush kishte çfarë synimesh të na shtypte dhe të na ndajë. Tani, neni 5 i NATO-s thotë “nëse një vend sulmohet, të gjitha vendet anëtare sulmohen”. “Ne kemi një vend të njohur nga e gjithë bota dhe ne i ofrojmë stabilitet të gjithë rajonit”, tha Zaev.

Zaev u bëri thirrje qytetarëve në 15 korrik të vendosin “nëse shteti do të ecë përpara apo të kthehet në grindjet dhe problemet e vjetra me fqinjët e tij”.

“A i shihni partitë politike?” Të gjithë po vijnë … Kundërshtarët tanë ishin gjithashtu. Ju premtuan NATO dhe BE? Ata nuk mund të premtojnë – ka mbaruar. Kështu drejtohet shteti. Dhe tani mbetet të përkushtohemi në shtëpi. Le të përveshim mëngët, me miq nga fqinjët, përmes kapitujve me BE-në, për të bërë reforma në ekonomi, gjyqësor, arsim. Le të përmirësojmë kujdesin shëndetësor edhe më shumë. Le ta forcojmë kulturën dhe traditën tonë. Atëherë jeta është në shtëpi, sepse pagat më të larta dhe punësimi i të rinjve nuk janë të mjaftueshme, ne kemi nevojë për drejtësi dhe sundim të ligjit, është e rëndësishme që dikush të na trajtojë kur të sëmuremi, të kemi kopshte të mjaftueshme dhe shkolla cilësore. Ky është misioni ynë i Koalicionit tonë. Ne kemi vërtetuar se ndërsa zgjidhëm çështjet më të mëdha, ne kemi ngritur cilësinë dhe standardin e jetesës së njerëzve tanë “, tha Zaev.

Duke iu referuar opozitës, Zaev shtoi:

“Do të durojmë, do t’i hedhim maskat, por çfarë do të bëjnë kundërshtarët tanë me maskat e tyre të përhershme që ata i veshin. Maska të rilindjes, maska ​​me patriotizëm të rremë, maska ​​tani për rinovim. “Ata kurrë nuk mund t’i hedhin ato maska.”