Zaev: Nuk ka nevojë për vazhdimin e gjendjes së jashtëzakonshme, zgjedhje më 5 korrik

Shpërndaje

“Gjendja e jashtëzakonshme deri tani u vazhdua për shkak të masave ekonomike për ndihmë të qytetarëve dhe ekonomisë. Qeveria nuk e sheh të nevojshme që të sjell edhe pakon e katërt të masave ekonomike, sepse deri në vjeshtë do të miratohet pakoja e tretë e masave ekonomike, që tashmë është miratuar, tha Zoran Zaev, kryetar i LSDM-së, duke nënvizuar se menjëherë pas përfundimit të gjendjes së jashtëzakonshme duhet të rrjedhin afatet ligjore për mbajtjen e zgjedhjeve.

“Nuk ka asnjë arsye që Qeveria të kërkoj gjendje të re të jashtëzakonshme. Nuk ka dhe bazë për ta arsyetuar një kërkesë të tillë. Për këtë shkak afatet për zgjedhje mbeten ashtu siç janë parashikuar me Ligj dhe kushtetutë, a ajo është 22 ditë pas përfundimit të gjendjes së jashtëzakonshme, gjegjësisht 5 korrik”, deklaroi Zaev.