57 vite nga tërmeti katastrofal në Shkup

Shpërndaje

57 vite më parë një tërmet goditi Shkupit ku rreth një mijë njerëz humbën jetën. 26 korriku është ndër momentet më tragjike të Shkupit.

Shënimi i 56 vjetorit të tërmetit katastrofal do të fillojë në përmendoren e viktimave të tërmetit në varrezat e Shkupit në Butel.

Tërmeti me 6.1 ballë ndodhi në orën 5:17 ndërsa 1.000 deri 1.100 persona humbën jetën. Pa vendbanim mbetën rreth 200.000 njerëz.

Hekurudha e vjetër sot është Muze i Bashkisë së Shkupit dhe paraqet simbol të tërmetit të madh. Ora e hekurudhës gjithmonë mban akrepat 5:17, për të rikujtuar tërmetin katastrofal.