‘Bomba e e re’, Mickoski bind deputetët e larguar të mos votojnë Ligjin e prokurorisë publike

Shpërndaje

Edhe pse është dita e fundit para heshtjes zgjedhore, në YouTube u shfaqën regjistrime të reja, në të cilat kësaj radhe, dëgjohet përsëri drejtuesi i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, i cili sipas një prej xhirimeve, pati një takim të fshehtë me tetë deputetë të pavarur nga grupi i pavarur parlamentar VMRO-të cilët i dëboi ata nga partia.

Në bisedën e parë të publikuar, Mickoski flet për aktivitete dhe numëron se e treta është më e rëndësishmja dhe se është ligji për përgjime publike. Regjistrimi tregon atë duke sqaruar se në mënyrë të paligjshme, lëndët e PSP transferohen në juridiksionin e Prokurorit Publik, megjithëse kjo ishte një zgjidhje në mënyrë që procedurat para gjykatës të mos dështojnë.

“Për më tepër, veprimtaria e tretë që nuk është më pak e rëndësishme, mbase më e rëndësishmja, është Ligji për Prokurorin Publik. Në një mënyrë krejtësisht të paligjshme, ata transferuan çështjen atje ku e transferuan atë dhe kjo ishte mjaft e fortë që ata të vazhdojnë presionin politik, shantazhin, kërcënimet, për disidentët politikë. “Dhe ata nuk kanë dëshirë të kenë një zgjidhje ligjore, megjithëse po negociojnë para bashkësisë ndërkombëtare dhe para nesh dhe kështu me radhë”, tha Mickoski.

Në videon e titulluar “Hipokrizia e Micko”, dëgjohet se drejtuesi i VMRO-DPMNE thotë se ai u kërkoi komiteteve komunale të mos sulmojnë tetë deputetët.

“Në të kaluarën, si kreu i VMRO-DPMNE, unë e kam kaluar Maqedoninë disa herë, përfshirë zgjedhjet presidenciale, nuk jam përmendur asnjëherë. Në komitetet komunale kudo pa përjashtim, mendoj se jeni duke u transferuar. Unë ju kam kërkuar që të mos sulmoheni”, tha Mickoski. , pas së cilës dëgjohen deputetët që komentojnë. dhe më pas, Mickoski për të vazhduar: “Epo, ja po ju them se … ju duhet të besoni në atë që ju është transmetuar …”

VIDEO1

VIDEO2