Grubi thotë: Nuk do jemi pjesë e asnjë koalicioni ku është…

Shpërndaje

Ish deputeti i BDl-së dhe një herit krahu i djathtë i Ali Ahmetit, Artan Grubi në një intervistë për gazetën Shqip të Shqipërisë ka sqaruar planet e ardhshme pas zgjedhjeve të 15 korrikut ku BDl doli fituese absolute.

Në pytjen nëse Zaev nuk pranon tezën e BDl-së për kryeministër shqiptar, a është e gatshme BDl-ja të negocojë me VMRO-në e Mickopvskit? Grubi ka theksuar BDl nuk do të jetë pjesë e asnjë koalicioni ku do të jetë e “Majta” e Apasievit.

“Pjesë e një shumice eventualisht alternative, do të ishte partia “E majta” dhe kjo për ne, është e papranueshme dhe nuk vjen në konsideratë një bashkëpunim me këtë subjekt destruktiv dhe regresiv. Nuk do të lejojmë kthim pas, pa marrë parasysh se a jemi në pozite apo opozitë. Rruga jonë drejt barazisee dhe integrimit ne NATO, e BE nuk guxon të rrezikohet nga askush dhe kjo nuk do të lejohet” thekson Grubi.

Krahu i djathtë i Ahmtit, Artan Grubi gjithashtu ka folur në lidhje me zërat se BDl ka hequr dorë për postin e kryeministrit. Ai thotë se e vërteta është se BDl-së i duhet unifikimi shqiptar për të arritur objektivat kombëtare, e jo “thika pas shpine” duke qëndruar këto parti, ose njëra prej tyre, prapa dere dhe në dispozicion rezervë të partive maqedonase.

Sipas Grubit të gjithë e përkrahin idenë për kryeministrin e parë shqiptar në Maqedoninë e Veriut dhe kjo është e arritshme dhe është në të mirën e vendit.

Ndryshe BDl-ja në zgjedhjet e 15 korrikut fitoi mbi 100 mijë vota shqiptare në mandate 15 deputetë, ASh-ja 12 deputetë BESA, 4 deputetë dhe PDSH-ja 1 deputetë.