Kërkesat e BDl-së për Badenter, për fushatë zgjedhore

Shpërndaje

Frika për të shkuar në opozitë është elementi kryesor mbi të cilin bazohet fushata zgjedhore e BDl-së, vlerëson profesori universitar Lubomir Fërçkoski, i cili ishte gjithashtu kandidat për kryetar shteti me propozim të LSDM-së. Sipas Fërçkoskit, 25 nismat e ofruara nga BDl, pas nominimit të Naser Ziberit për Kryeministër, janë një përpjekje për ta federalizuar shtetin dhe për ta rrëzuar Marrëveshjen Kornizë. Fërçkovski pretendon se është e pamundur të votosh me Badentir në qeveri, dhe nënshkrimet e lidhura, d.m.th. një lloj qeverie etnike e Përzhinës, është e pamundur.

Nëse keni nënshkrime të lidhura për investimet kryesore, siç propozojnë ata, kjo do të thotë një bllokim i mundshëm i të gjithë buxhetit dhe i gjithë aktivitetit të qeverisë, jo vetëm në fushën e kulturës, ku janë ligjet kryesore kulturore.” Ata nuk e kuptojnë se kjo është jashtë konceptit të Marrëveshjes së Ohrit dhe votimit të Badinterit”-tha Ljubomir Fërçkovski, Profesor Universiteti.

Për profesorin Bashkim Selmani, propozimet e BDl-së, janë thjesht për fushatë zgjedhore. Një pjesë të premtimeve dhe retorikës së re para votimit të 15 korrikut, partia e Ali Ahmetit ka mundur të përpiqet ti zbatojë në vitet e kaluara.

BDl me propozimin për një kryeministër shqiptar kërkon nënshkrime të lidhura në dhjetëra institucione shtetërore, gjuhë të detyrueshme shqipe për çdo nxënës nga klasa e pestë, vendimmarrje me Badinter në qeveri për investimet kapitale, pastaj një gjykatë për barazi dhe antidiskriminim, si dhe ujë për pije dhe kanalizime për çdo shtëpi./ALSAT/