Kërkesat e listës së përbashkët shqiptare të Luginës drejtuar presidentit Vuçiq

Shpërndaje

Lista e përbashkët e Shqiptarëve në Luginë të Preshevës në takim me presidentin Vuçiq kanë parashtruar kërkesat e tyre.

Integrimi i shqiptarëve në institucionet shtetërore
Zgjidhja e problemeve në arsim
zhvillim ekonomik të regjionit
çështja e institucioneve gjyqësore
Integrim të plotë të shqiptarëve në Trupin Koordinues

Shqiptarët e bashkuar të Luginës në letrën drejtuar presidentit Vuçiq kanë shkruar se janë të interesuar gjithashtu për:

1. Ministri i Ministrisë së pushtetit lokal
2. Ndihmës Ministrin e Ekonomise
3. Sekretarin shtetror në Ministrinë e Arsimit
4. Kryetarin e Trupit Koordinues

Këto 4 kushte janë të ndërlidhura ngushtë me problemet tona kryesore që i kemi gati 20 vite, tani shpresojmë që presidenti e ka kuptuar qasjen serioze të këtij koalicioni dhe presin përgjigje.