“Nuk falim, nuk harrojmë” ky është mesazhi i hakerave në faqen e KSHZ-së e cila ende nuk punon

Shpërndaje

Ne nuk falim, nuk harrojmë. Na pritni, porosisin hakerat në faqen e internetit të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, i cili nuk është akoma funksional.

Ueb faqja e KSHZ-së që mbrëmë është jashtë sistemit. Kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski, tha në një konferencë për shtyp se faqja e internetit e SEC ishte objektivi i një sulmi të jashtëm. Ka mbetur vetëm fotografia nga mesazhi i “Anonimus” pas hakimit të agregatorit “Time.mk”.

“Kaluan edhe një “zgjedhje demokratike” dhe siç mund të shihet e njejta histori është çdo 3-4 vjet vetëm këtë herë fshati po digjet gjyshja shkon në votime. Por çfarë të bëjmë kur elektorati është një parazit i madh që sheh vetëm duke thithur “ci*at” e shtetit ndërsa është i joshur nga premtimet boshe të të gjitha palëve në këtë vend të bukur tonë. Regjistrim? Pse jo? Por as ata nuk mund t’i fajësojmë”, thuhet në një pjesë të mesazhit nga një grup që e quan veten Anonopsmkd.

Ata thonë se ata zgjodhën agratorin për numrin më të madh të vizitave.

Pronari i “Time.mk”, Igor Trajkovski gjatë gjithë natës në profilin e tij në Twitter bëri të ditur se agregatori është shënjestra e sulmeve, se “dikush ka hedhur shumë para për të”, dhe në njoftimin e fundit thotë se mbi 20 milion IP adresa po kryhen sulme që hakerat kanë blerë tërë “web-in e errët”.