Partitë shqiptare pritet të fitojnë 28 deputetë në Maqedoninë e Veriut (TABELA)

Shpërndaje

Sipas të dhënave të fundit të KSHZ-së nga përpunimi i rezultateve në 2395 nga 3480, koalicioni i LSDM-BESA prin me 36.76 për qind, i ndjekur nga VMRO-DPMNE me 36.02 për qind, BDl me 10.42 për qind, dhe koalicioni ASH-Alternativa me 8.47 për qind.

Në kampin shqiptarë kemi një rezultat me një diferencë prej rreth 2 % në nivel të përgjithshëm.

Nga të dhënat e siguruara nga INA në bazë të këtyre përqindjeve, shpërndarja e votave do të nxjerrë këto mandate:

BDl 12 deputetë

ASH – AAA 10 deputetë

Lëvizja BESA 4 deputetë

PDSH 2 deputetë

Këto të dhëna janë kalkuluar nga shtabi i njërës prej partive kryesore shqiptare. Por pritet konfirmimi i rezultateve të mandateve nga ana e KSHZ-së.