Pendarovski: Çdo 26 korrik kujtojmë tërmetin që mori mbi 1000 jetë!

Shpërndaje

Ne kemi nevojë për solidaritet dhe unitet për të kaluar çdo vështirësi me të cilën ne si shoqëri do të ndeshemi, shkroi presidenti i vendit Sstevo Pendarovski duke kujtuar 26 korrikun e vitit 1963 ku Shkupi u godit nga një tërmet katastrofik.

“Çdo 26 korrik kujtojmë tërmetin e fortë të viti 1963 ku mori jetën e mbi 1000 bashkëqytetarëve tanë, mijëra u plagosën dhe shumë të tjerë humbën shtëpitë e tyre”, shkruan në llogarinë e tij në Facebook, Presidenti Stevo Pendarovski.

Ne kujtojmë solidaritetin dhe ndihmën që vinte nga e gjithë bota, shkruan më tej Pendarovski.