Rezultatet paraprake në Kroaci: Konservatorët e HDZ fitojnë zgjedhjet parlamentare

Shpërndaje

Bashkimi Demokrat Kroat (HDZ) konservator i kryeministrit, Andrej Plenkoviç fitoi zgjedhjet e sotme parlamentare, sipas sondazheve, që theksojnë lehtësinë e habitshme të kësaj fitoreje.

Sipas parashikimeve, HDZ do të ketë 61 nga 151 vendet dhe rivalët e tyre kryesorë, koalicioni i udhëhequr nga social-demokratët (SDP) vetëm 44.

HDZ qeverisëse gjithashtu pritet të fitojë tre vendet e rezervuara për votuesit që jetojnë jashtë vendit.

Lëvizja ”Atdheu” e ekstremit të djathtë, e cila është një aleate natyrore e HDZ, mund të marrë 16 vende.

Të dy partitë mund ta kontrollojnë të vetme këtë legjislaturë.

Dy parti më të vogla, Mozhemo dhe MOST pritet të kenë tetë vende secila.