Zaev shkon kryeministër, Mickoski kthehet profesor në universitet

Shpërndaje

Nëse Mickoski mposhtet në zgjedhje, i cili bëhet i sigurt, do të hapet hapësirë ​​për reforma në VMRO DPMNE, por edhe për ndryshime të anëtarësisë. Kjo është pikërisht ajo që Zaev tregoi për Mickoskin në duel, se pas zgjedhjeve është mirë për vetë partinë, por edhe për shtetin, partia opozitare të reformohet, të rritet në një parti moderne dhe evropiane, dhe të mos mbështetet në nacionalizëm dhe patriotizëm i rremë. VMRO DPMNE ka nevojë për vetting, ishte pikëpamja e Zaevit, dhe procese të tilla zakonisht kryhen nga partitë ndërsa janë në opozitë.

Sidoqoftë, humbja e VMRO DPMNE në zgjedhje sigurisht që do të duhet të sjellë përgjegjësi për pozicionin drejtues. Mickoski tani është duke u përpjekur të fshihet pas kandidaturave të anëtarëve të partisë së tij, kështu që ai nuk ka aplikuar për mbajtës të ndonjë liste, por është promovuar në emërimin e kryeministrit. Por kjo nuk do ta lirojë atë nga përgjegjësia për humbjen dhe ai nuk do të ketë sukses në përpjekjen për t’ia transferuar fajin bartësve të listës. Informacioni tashmë po qarkullon në publik se ka kandidatë për pozicionin drejtues në VMRO DPMNE, pasi Zaev në një fjalim televiziv zbuloi se Aleksandar Nikolovski është lojtari kryesor që synon të marrë pozicionin drejtues. Por, a mundet ai, dhe ata si ai, që janë rojet e Gruevskit, të reformojnë partinë nëse dihet që shumë prej tyre janë akuzuar për krime dhe se misioni i tyre i vetëm do të jetë shpëtimi nga përgjegjësia për krimin.

Për dallim prej tyre, LSDM ka menaxhuar ndër vite si opozitë për të ndryshuar, për të bërë ndryshime të personelit, por edhe për të shënuar rrugën evropiane si parti ashtu edhe si politikë. Prandaj, LSDM ka një avantazh të madh ndaj VMRO DPMNE kur bëhet fjalë për gatishmërinë për të udhëhequr vendin, të ketë aleatë në vendet e NATO-s dhe BE-së, aleatë në Shtetet e Bashkuara, por edhe të rëndësishëm, bashkëpunim dhe miqësi me fqinjët, diçka që ishte e vështirë të imagjinohej gjatë sundimit të Gruevskit, dhe duke pasur parasysh politikën dhe stafin, e njëjta vlen edhe për udhëheqjen aktuale. Dhe të gjitha marrëdhëniet e ndërtuara nga LSDM-ja tani janë të domosdoshme që shteti të jetë në gjendje të përparojë, të rritet në një shtet të vërtetë evropian dhe demokratik.