Kush dhe pse po e fshehin incidentin në Rashçe?

Shpërndaje

Për tre ditë, policia “po merr masa dhe aktivitete për zbardhjen e plotë të çështjes” dhe nuk jep ndonjë informacion më të detajuar në lidhje me incidentin e së shtunës në fshatin Rashçe të Shkupit. Jozyrtarisht, në një festë familjare në Rashçe, ku morën pjesë zyrtarë të lartë të BDl-së, dy persona u pla*gosën me ar*më zjarri. Nuk ka asnjë fjalë për këtë në buletinet e Ministrisë së Brendshme deri më tani dhe pyetjeve tona nga Ministria e Brendshme janë përgjigjur vetëm se “ata kanë njohuri operative dhe marrin masa dhe aktivitete”.

Është e zakonshme që informacionet në lidhje me një aksident automobilistik, me ar*më zjarri, të ndalohen lajmet në lidhje me “substancën pluhur” … të shkojnë në media pa asnjë problem nga ekipi i inspektimit në Departamentin e Marrëdhënieve me Publikun dhe Pyetje-çështje Strategjike.

Këtë herë ajo rrugë u ndërpre. Në buletinin javor të mëngjesit dhe pasdites së Ministrisë së Brendshme nga ngjarjet e përditshme nuk kishte as ndonjë fjalë për ngjarjen në Rashçe. Nuk kishte asgjë dje ose sot. Me insistimin e MKD.mk, të dielën morëm një përgjigje, e cila, nëse asgjë tjetër, do të thoshte të paktën një konfirmim zyrtar të ngjarjes.

“Pas marrjes së informacionit operativ dje dhe sot, policia po merr masa dhe aktivitete për zbardhjen e plotë të çështjes, pas së cilës do të dalim me informacion konkret për publikun”. Kjo ishte përgjigja e Ministrisë së Brendshme të dielën. Kështu dhe dita e tretë nuk ka asnjë informacion konkret për publikun. Sot morëm të njëjtën përgjigje – po ndërmarrim masa dhe aktivitete.

Çfarë tjetër mund të supozohet por që Ministri i Brendshëm Agim Nuhiu, përndryshe anëtar i BDl-së, thjesht urdhëroi t’i jepte fund zinxhirit të informimit të publikut për këtë ngjarje, në të cilën jo zyrtarisht ishin të përfshirë anëtarët e partisë dhe kolegët e tij.

Prej Ministrisë së Shëndetësisë ende nuk janë përgjigjur në pyetjen e MKD.mk për personat e pla*gosur të mundshëm të sjellur në ndonjë nga spitalet e Shkupit. Sidoqoftë, informacioni kontradiktor vjen gjithashtu nga atje. Disa thonë se gjatë këtyre tre ditëve nuk ka pasur raste të tilla, ndërsa të tjerët thanë se personat e pla*gosur janë transferuar në spitalin e Tetovës ku edhe janë duke u kuruar/MKD.mk