Mijëra tetovar protestuan edhe sot kundër shtrenjtimit të energjisë elektrike

Shpërndaje

Mijëra qytetarë të Tetovës kanë protestuar për të katërtën herë me radhë kundër vendimit të Komisionit Rregullator për energjetikë për shtrenjtimin e energjisë elektrike për 7.5%. Protesta paqësore filloi dhe mbaroi në Sheshin ‘Iliria’, ku organizatorët i shpalosën kërkesat, një për KRRE-në, një për Qeverinë dhe dy për Kuvendin.

Këto ishin kërkesat e protestuesve:

1) Komisioni Rregullator për Energjetikë të shfuqizojë menjëherë vendimin për rritjen e çmimit të energjisë elektrike prej 7.4% dhe ta ulë çmimin e rrymës për konsumatorët për 46%;

2) Qeveria e RMV-së të anulojë monopolin e shërbimeve të kompanisë EVN, dhe t’i japë fund sjelljes së tyre jokorrekte dhe jonjerëzore ndaj konsumatorëve; dhe të ulë TVSH-në nga 18% në 5%;

3) Kuvendi i RMV-së të çaktivizojë (zhbëjë) Komisionin Rregullator Energjetik, sepse ky organ i shërben vetëm apetiteve të larta të grupeve të biznesit dhe korporatave që dëmtojnë mjaft rëndë xhepin e qytetarëve të varfër të vendit tonë;

4) Kuvendi i RMV-së të krijojë një trup të pavarur arbitrar, në shërbim të qytetarëve që do të verifikojë cilësinë e shërbimeve, dhe do të adresojë të gjitha ankesat e qytetarëve ndaj këtyre dhe korporatave të ngjashme zhvatëse si këto.

Në fjalimin e tij Arianit Xhaferi nga Këshilli Organizativ i protestës rikujtoi protestat kundër ndotjes së ajrit duke thënë se pjesëmarrja masive në to solli deri te mbyllja e ndotësit “Jugohrom”. Ai tha se me mbështetjen e qytetarëve u arrit qëllimi. Ai u shpreh i bindur se edhe vendimin për rritjen e çmimit të energjisë elektrike, do ta zhbëjnë.