Pendarovski i dërgoi vendimet për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme deri tek Kuvendi për konfirmim

Shpërndaje

Presidenti Stevo Pendarovski, në përputhje me Kushtetutën, sot i dërgoi pesë vendimet me të cilat u shpall gjendje e jashtëzakonshme në vend në kushte të pandemisë së virusit Kovid-19, për konfirmim nga Kuvendi.

Vendimet, siç thuhet në kumtesën e kabinetit të presidentit Pendarovski, janë marrë në periudhën nga muaji mars deri në muajin qershor të këtij viti me propozimin e Qeverisë dhe në situatë të Kuvendit të shpërndarë, pa mundësinë e mbajtjes së seancës në të cilën mund të vendoset për nevojën e shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme në kushte të pandemisë.