Selmanaj tallet me Haradinajn dhe Selim Selimin, iu tregon se Hoti është Kryeministër dhe udhëheq dialogun

Shpërndaje

Brenda kabinetit të Avdullah Hotit po zhvillohen përplasje të njëpasnjëshme. Pasi ministrat nga AAK’ja e kritikuan shefin e Qeverisë, tash zëvendëskryeministrit Driton Selmanaj ua ka kthyer, duke e mbrojtur Hotin.

Tash këtij i është kundërpërgjigjur Driton Selmanaj, zëvendëskryeministër nga LDK’ja.

Sipas tij, dialogu teknik i kalon së kaluarës dhe se ky proces aktual do të përfundojë me njohje reciproke.

“Kjo temë kërkon transparencë, unitet dhe lidership me përgjegjësi të larta shtetërore e kombëtare. Këtë angazhim dhe përkushtim tashmë e ka dëshmuar qeveria me kryeministrin Hoti”, është shprehur ai.

Postimi i plotë:

Për të gjithë ata që ende kanë dilema..

Kryeministri i Qeverise së Kosovës është autoriteti e vetëm ekzekutiv që udhëheq dialogun mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë.

Platforma e vetme politike për dialog është dhe mbetet Kushtetuta e Kosovës

Parimet e dialogut:

Dialogu zhvillohet për çështje politike, dialogu teknik tashmë i takon së kaluarës;

Dialogu do të përfundoj me njohje reciproke;

Marrveshja do të jetë gjithpërshirëse dhe ligjërisht e obligueshme;

Marrveshja përfundimtare do të jetë në plotni me frymën e Kushtetutës së Kosovës, në të kundërtën nuk do pranohet asesi.

Çështjet që nuk do diskutohen në negociata;

Territori, sovraniteti dhe

Sistemi unitar i shtetit.

Jemi të bindur që ky proces nuk mund të mbyllet suksesshëm pa përkrahjen e miqve tanë SHBA-BE. Kjo përkrahje ekziston dhe për këtë nuk duhet të ketë dilema askush.

Kjo temë kërkon transparencë, unitet dhe lidership me përgjegjësi të larta shtetërore e kombëtare. Këtë angazhim dhe përkushtim tashmë e ka dëshmuar qeveria me kryeministrin Hoti.

Tema tjera të rëndësisë terciare dhe për politika të brendshme dhe me interes ditor kemi dhe do ketë gjithmonë me bollëk.