Takohen dy sekretarët, Nikollovski i LSDM-së dhe Grubi i BDl-së

Shpërndaje

Nga LSDM, në lidhje me takimin midis dy sekretarëve të LSDM dhe Bashkimi Demokratik për Integrim, informojnë që:

Ne patëm një diskutim konstruktiv për të konfirmuar angazhimet e të gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë Veriore për paqen, stabilitetin, sigurinë dhe bashkëpunimin në vend dhe rajon, marrëdhënie të shëndetshme ndëretnike dhe fqinjësore, zhvillim ekonomik, rregull të ligjit, mjedis të pastër dhe mirëqenie sociale.

Ne biseduam për një shumicë parlamentare dhe një koalicion për një mandat të plotë, katër vjeçar, të qëndrueshëm.

Ne kemi konfirmuar se nuk kemi asnjë alternativë tjetër për integrimin përveç anëtarësimit në NATO dhe Bashkimin Evropian.

Ne jemi të përkushtuar për prosperitetin dhe stabilitetin afatgjatë të Maqedonisë Veriore.

Ne jemi plotësisht dakord të respektojmë Marrëveshjen e Prespës me Greqinë, Marrëveshjen për Miqësi, Fqinjësi dhe Bashkëpunim me Bullgarinë dhe Marrëveshjen Kornizë të Ohrit.

Ne jemi të përkushtuar për kohezionin shoqëror, një shoqëri të fortë dhe tolerante, sundimin e ligjit dhe jemi dakord të kundërshtojmë të gjitha format e nacionalizmit dhe urrejtjes.

Ne diskutuam se programi eventual i qeverisë së përbashkët duhet të jetë në përputhje me Kushtetutën, ligjet dhe programet zgjedhore të LSDM-së dhe Bashkimit Demokratik për Integrim.

Ne jemi dakord që stafi cilësor, i përgjegjshëm dhe i përgjegjshëm i propozuar për të gjitha departamentet nga të dy palët është i nevojshëm, stafi që është i gatshëm të përmbushë plotësisht angazhimet e programit dhe parimet e një marrëveshjeje të mundshme koalicioni.

Ne kemi konfirmuar që palët bien dakord për pastrimin e gjyqësorit dhe verifikimin e origjinës së parave dhe kapitalit të secilit zyrtar, përmes një sistemi që do të bihet dakord bashkërisht.