Taravari: LSDM dhe BDl do ta bëjnë qeverinë, negociatat janë teatër

Shpërndaje

LSDM dhe BDl po bëjnë teatër para se ta arrijnë marrëveshjen për formimin e qeverisë së re, e cila do të ketë një shumicë me 62 deputetë bashkë me PDSH-në, thotë sekretari gjeneral i Aleancë për Shqiptarët, Arben Taravari.

Nuk besoj se LSDM ka përkrahje nga ndonjë deputet i VMRO-së ose i ndonjë partie tjetër, kështu që qeveria do të ketë shumicë jostabile. Ne nuk kemi çka kërkojmë në një qeveri të tillë, me BDl – në vetëm mund të komprometohemi. Jam shumë skeptik se me ata mund të bëhen reforma, është sikur me kri*minelët të luftosh kundër kri*minelëve – thotë Taravari në Alfa.

Ai shton se bashkëpunimi me Alternativën e Afrim Gashit është e fortë dhe paralajmëron e prej tani bisedojnë për zgjedhjet lokale.