Gjukanoviç fton Abazoviçin për një aleancë shtetndërtuese, shqiptari i përgjigjet ftohtë

Shpërndaje

Krerët e partive të koalicionit qeverisës po formojnë një aleancë shtetndërtuese, në të cilën do të ftohen Partia Social Demokrate dhe Lëvizja Qytetare URA, si dhe individë.

Rezultati i tij përfundimtar duhet të jetë krijimi i një qeverie të re në të cilën nuk do të ketë vend për partitë që mohojnë pavarësinë e shtetit të Malit të Zi, shkruan Vijesti.me.

Takimi u iniciua nga kreu i DPS-së Milo Gjukanoviç, i cili siguroi pëlqimin e partnerëve të tanishëm të koalicionit që pas verifikimit të mandateve parlamentare, ata nuk do të hyjnë në një aleancë me koalicionet që mohojnë shtetësinë e Malit të Zi.

Por URA, presidenti i të cilit është Dritan Abazovicc, përsëriti disa herë se ata do të respektojnë vullnetin elektoral të qytetarëve dhe se ata nuk do të hyjnë në një aleancë me DPS.