Nëna e deputetes s’ka shtetësi (Video)

Shpërndaje

Vajzën e ka deputete në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut, por vetë nuk posedon shtetësi të këtij vendi.

Zonja Zifa Sadiku, nëna e deputetes së koalicionit AAA-ASH, Safije Sadiku , ëshë shpërngulur nga Gjilani i Kosovës në Sllupçan të Kumanovës në vitin 1970 kur është martuar, shkruan gazeta LAJM. Bashkëshorti dhe tetë fëmijët e saj janë shtetas të Maqedonisë së Veriut. Që nga pavarësia, 71 vjeçarja shqiptare ka aplikuar shumë herë për tu pajisur me nënshtetësi, por një gjë e tillë nuk i është mundësuar, ndonëse në këtë vend jeton prej gjysëm shekulli.