Anketa e fundit e CNN-it: Biden avancon me 16 për qind diferencë

Shpërndaje

Dhe ky nuk është lajmi më i keq. Me më pak se një muaj para zgjedhjeve të nëntorit, presidenti Donald Trump ka arritur një ulje të re. Ai tani ndjek ish-nënpresidentin Joe Biden me diferencën e tij më të madhe (16 pikë) të çdo sondazhi të CNN-t të kryer në të gjitha këto zgjedhje.

Ajo që e bën të qartë këtë numër është se atje nuk ka aq shumë votues të bindur. Gjë që ka kuptim. Trump ka qenë presidenti më polarizues në historinë amerikane – në thelb duke përzënë “partizanë të dobët” dhe njerëz që mendonin për veten e tyre të pavarur në kampet Republikane ose Demokrate.

(Sipas Gallup, 89% e republikanëve miratuan punën që bëri Trump në vitin e tij të tretë në detyrë, ndërsa vetëm 7% e demokratëve ndiheshin të njëjtën gjë – një delta prej 82 pikash.) Në diskutimin për Trump atëherë nuk është vetëm që ai është duke humbur ndaj Biden me dy shifra në të gjithë vendin dhe është mbrapa ose, në rastin më të mirë, është i lidhur në pothuajse çdo shtet me një ritëm.

Është thjesht se nuk ka shumë njerëz që nuk kanë vendosur tashmë për kë të votojnë apo edhe e shohin veten potencialisht të hapur për të ndryshuar mendimin e tyre. Vdekja duket se hidhet. Merrni parasysh përsëri numrat e CNN. Më pak se 1 në 10 votues të mundshëm thonë se ata mund të ndryshojnë mendjen e tyre për një kandidat nga tani dhe kur të votojnë. Mund të mos thotë “vullnet”. Dhe të 8% e atyre votuesve të hapur për të bindur nuk votojnë aktualisht për Biden!

Ka shumë njerëz që thonë se mund të ndryshojnë mendje që janë për Trump tani. Në fakt, 10% e mbështetësve të Trump thanë se mund të ndryshojnë mendimin e tyre për një kandidat në krahasim me 8% të mbështetësve të Biden, sipas të dhënave të CNN.

Për të arritur një fitore apo edhe për të arritur një distancë të mrekullueshme, Trump duhet të ekzekutojë një proces me dy hapa: 1) Zhdukni votuesit larg nga siguria e tyre për të votuar Biden dhe pastaj 2) Bindini që të votojnë për të. A është e mundur? Trump provoi se pothuajse gjithçka është e mundur katër vjet më parë. Por 2020 nuk është 2016. Dhe mungesa e votuesve të pavendosur dhe të bindur është një pengesë masive për një rikthim të Trump./Zëri