LSDM: Në vend të protestave, Mickoski të tregojë sa fitoi nga hidrocentralet e tij

Shpërndaje

Humbësi Hristijan Mickoski vazhdon me sjellje hipokrite dhe të papërgjegjshme, thuhet në reagimin e LSDM ndaj pretendimeve të kryetarit të VMRO-DPMNE.

Në vend që të organizojë protesta hipokrite, Mickoski duhet të paraqitet para qytetarëve dhe të thotë sa para ka fituar prej tyre me hidrocentralet e tij të marra nga qeveria në të cilën ai ishte këshilltar.

Sipas informacionit të disponueshëm publikisht, hidrocentralet në të cilët ai kishte një aksion për katër vjet fituan gati një milion euro, para nga qytetarët.

Mickoski është drejtori më i paaftë i ESM dhe një njeri që krijoi politikat më shkatërrimtare të energjisë.

Gjatë qeverisjes të VMRO-DPMNE, tarifa e lirë u shfuqizua, qytetarët paguajnë për ngrohje të shkyçur dhe 500 euro për lidhjen e njehsorit të energjisë elektrike, shteti nuk kishte një treg të liberalizuar, dhe kufizimet ishin po aq të zakonshme sa ato të energjisë elektrike për Ohrin, Strugë dhe Dibër për vitin e ri si në vitin 2015.

Këto janë rezultatet e Mickoskit në energji, gjithmonë për përfitime personale, kurrë për qytetarët. Kjo është arsyeja pse sot është thellësisht në opozitë dhe do të mbetet atje për një kohë të gjatë”, thuhet në reagimin e LSDM-së.