Paralajmërohet shtrëngimi i masave – vendimi nesër

Shpërndaje

Ne propozojmë shtrëngimin e masave kufizuese, kjo nuk është e papritur, tha sot Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce në një paraqitje të ftuar në Sitel.

Ai gjithashtu theksoi se shkollat ​​nuk do të mbyllen për momentin sepse numrat e njerëzve të sapo infektuar nuk janë të shumtë atje.

– Në takimin e nesërm do të diskutojmë nëse duhen kufizime shtesë, të cilat tani janë në fuqi. Kjo do të përfshinte kufizime në transportin publik, kufizime të funksionimit të objekteve hotelierike dhe subjekteve të caktuara ekonomike, ndërmarrjeve. Disa nga masat mund të synohen në disa komuna, disa mund të zbatohen në të gjithë vendin, tha Filipce.

I pyetur në lidhje me futjen e mundshme të një orar të ri shtetëror, Filipce tha se është ende herët dhe kjo mund të diskutohet nesër.

– Një nga parametrat më të mirë që ndjekim është kapaciteti i spitaleve. Edhe pse ka vende të lira pune, kapacitetet po mbushen shpejt. Vetëm dje, kishte një numër të madh të pritjeve, tha Filipce.