Pesë tërmete gjatë natës e dridhin Shqipërinë

Shpërndaje

Gjatë natës janë shënuar pesë lëkundje të tokës, ku si epiqendër kanë pasur Detin Adriatik.

Lëkundjet kanë pasur magnituda të ndryshme ku lëkundjet më të fuqishme ka qenë me magnitudë 4.6 të shkallës Rihter, e shënuar pak pas mesnate.

Lëkundjet e tjera ishin me magnituda 3.6; 2.6; 2.6; 4.2.

Kujtojmë që lëkundja më e fuqishme kishte thellësi 10 kilometra dhe u ndje në disa qytete si Durrës, Tiranë, Shkodër, Lezhë dhe Laç.

Ndërkohë sipas EMSC lëkundjet me magnitudë 4.6 u cilësuan si lëkundje të shkallës 3 Rihter.

https://www.emsc.eu/Earthquake/earthquake.php?id=909380

https://www.emsc.eu/Earthquake/earthquake.php?id=909375

https://www.emsc.eu/Earthquake/earthquake.php?id=909357

https://www.emsc.eu/Earthquake/earthquake.php?id=909369

https://www.emsc.eu/Earthquake/earthquake.php?id=909352