Ziadin Sela:Nuk patëm zgjedhje të lira dhe puna e KSHZ-së ishte skandaloze

Shpërndaje

Lideri i Opozitës Shqiptare dhe Kryetarë i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela në një intervistë në “Klan Debat” me gazetarin Selajdin Xhezairi,ka deklaruar se zgjedhjet e fundit në Maqedoninë e Veriut treguan se qytetarët po jetojnë në sistem demokracie despotike.

Ska ndodhur asnjëher që të manipulohet sistemi ose softweri i KQZ-së.

Kjo është një dëshmi,por mbitëgjitha ne si koalicion Aleanca dhe Alternativa kemi dëshmuar me argumente se më 15 korrikë është vjedhur vullneti politikë i shumicës së shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut.

Me fjalë të tjera,raporti i progresit që pritet të publikohet nesër besoj do të përmbajë një gjuhë diplomatike dhe një vlersim të balansuar.

Me një fjalë,besoj ky raportë ka për qëllimë të motivoj strukturat politike brenda vendit me qëllimë të përforcimit të rrugës drejtë antarsimit në BE. Ka deklaruar Ziadin Sela për Tv Klan Maqedonia në “Klan Debat”.