Nigeriani kandidon për kryetar të komunës së Shtipit

Shpërndaje

Janë pesë kandidatë në garë për kryetar të Komunës së Shtipit, informon kryetari i Komisionit Komunal të Zgjedhjeve – Shtip, Senka Andreeva. Afati i fundit për dorëzimin e kandidaturave ishte dje deri në mesnatën.

Kandidati i pavarur Trajche Mitev hyn në garë për kryetar të Komunës së Shtipit me një mandat deri në tetor 2021, i cili mblodhi 260 nënshkrimet e nevojshme, Lazar Naumov nga partia TMRO, pastaj deputeti aktual Sasko Nikollov nga LSDM, Goce Angelov nga koalicioni i ri “E ardhmja në duart tona” , dhe i përbërë nga partitë Demokratët dhe Organizata e Reformës së Bashkuar Maqedonase, dhe befasia më e madhe për qytetarët e Shtipit është kandidatura e partisë konservatore maqedonase Integra, e cila zgjodhi si kandidatin e saj Simon Polikarp, i njohur për qytetarët e Stipit dhe publikut më të gjerë maqedonas si Xhimi, i cili lindi në Nigeri dhe jeton në Shtip për disa dekada.

Andreeva thotë se zyrtarisht këta janë pesë kandidatët për zgjedhjet e parakohshme për kryetar të Komunës së Shtipit. VMRO-DPMNE njoftoi pas seancës së Komitetit Ekzekutiv se nuk do të marrë pjesë në këto zgjedhje dhe të delegojë kandidatin e saj.

Ata duan që zgjedhjet të shtyhen, sepse shëndeti i qytetarëve është i rëndësishëm për ta në këtë moment. Zgjedhjet për kryetar komune në Shtip dhe Pllasnicë janë caktuar për 13 dhjetor, ata do të votojnë sipas protokolleve shëndetësore në zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Më 11 dhjetor votojnë të sëmurët me Covid-19, më 12 dhjetor votojnë të sëmurët dhe të dënuarit në burgje dhe më 13 dhjetor është dita e zgjedhjeve, kurse vendvotimet hapen në orën 7.