Vazhdon debati për propozim buxhetin 2021

Shpërndaje

Ministri i financave, Fatmir Besimi nëpërmet rrjetit social facebook njofton për debatin që po zhvillohet për propozim buxhetin 2021, shkruan ALBAZONE MEDIA.

Postimi i plotë:

Vazhdon debati për propozim Buxhetin 2021

Rimëkëmbja ekonomike nga Covid-19

Mbrojtja e shëndetit të qytetarëve dhe mbrojtja sociale e kategorive më të prekshme të shoqërisë

Përkrahje të ekonomisë, sektorit privat dhe mbrojtja e vendit të punës

Rritje ekonomike e përshpejtuar, gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme

Qeverisje e mirë (sundimi i ligjit, lufta kundër korrupsionit dhe ndërtimi i kapaciteteve të institucioneve)

Qëndrueshmëria fiskale, stabiliteti makroekonomik dhe financiar

Zhvillim lokal dhe të barabartë regjional

Mjedis i qëndrueshëm dhe i shëndetshëm

Dixhitalizimi i ekonomisë dhe shërbimeve publike

Forcimi i konkurrencës së sektorit privat

Forcimi i lidhjeve tregëtare dhe integrimi në zinxhirët global në krijimin e vlerave

Përmirësimi i mjedisit të biznesit dhe luftimi i ekonomisë gri

Përmirësimi i qasjes në financa dhe adaptimi i teknologjisë
Modernizimi i bujqësisë

Zhvillimi i burimeve njerëzore si dhe mundësitë e barabarta

Zhvillimi i burimeve njerëzore (arsimi, shkenca dhe shëndetësia)

Aktiviteti më i lartë tek qytetarët e aftë për punë

Mbrojtja sociale dhe siguria shoqërore